• Oferta Turística i Cultural

  Centre de Natura Odèn

  Una història feta de pedres, certament, però també de dones i homes: camperols i senyors feudals,
  liberals i carlins, contrabandistes i bandolers, i nous pobladors.

 • Centre de Natura Odèn

  Activitats Escolars

  Motivar en participar activament en la protecció de la natura i en l’ús dels recursos naturals de manera racional perquè les generacions futures puguin gaudir també de la seva riquesa.

 • Centre de Natura Odèn

  Les Llegendes

  Un lloc de bruixes i de contraban, on encara viuen les dones sàvies
  que et poden curar el dolor d’un esquinç portar-te l’amor amb una poció.

Gaudeix del Nostre Entorn

Gran part del territori on actuem forma part de la Reserva Nacional de Caça del Cadí-Moixeró. També hem de mencionar els espais d’interès natural: la Ribera Salada, la serra d’Odèn- Port del Comte i la serra del Turp. A escala europea, comptem amb diferents espais inclosos a la Xarxa Natura 2000, són les zones d’especial protecció per a les aus que hi habiten.

Fauna

Fauna

La capacitat de seducció dels paisatges pirinencs , on la policromia de colors grisencs de les muntanyes combinat amb el verd fosc dels boscos de pins i alzines, els crits dels falcons , les majestuoses siluetes de l'àliga daurada o el trencalòs ,proporcionen un marc idíl·lic per gaudir del contacte personal amb la naturalesa. A nivell de fauna, hem de destacar la nidificació de 113 especies al terme.

Flora

Flora

L'ampli interval altitudinal comprès entre la Valldan (550m) i el Pedró dels Quatre Batlles (2382 m) permet observar en aquest territori prop d'un miler d'espècies i quatre estatges de vegetació: l'estatge basal , l'estatge submontà, l'estatge montà i l'estatge subalpí. Respecte a la flora , podem trobar els prats de muntanya , els boscos de pi negre , els de pi roig ,matollars de ginebró , boixedes i moltes plantes autòctones de la zona. A la tardor destaca la gran riquesa de bolets.

Geologia

Geologia

Compta amb una situació geogràfica privilegiada , a cavall entre la Depressió de l'Ebre i els Pirineus. El paisatge d'Odèn és de transició entre el món mediterrani i el món continental. Aquesta situació dona al municipi una gran diversitat que queda palesa en la climatologia, la fauna i la flora. Des del mirador de Serra Seca (1.234 m ) es pot veure una tercera part del territori Català.

Patrimoni cultural

Patrimoni cultural

Una història feta de pedres certament , però també de dones i homes : camperols , senyors feudals , liberals , carlins , contrabandistes , bandolers i nous pobladors. Es tracta de més de 6.000 anys d'història fets de masos i balmes habitades , de castells , esglésies, mines i salines . De construccions imponents , dolorosos abandonaments i recents rehabilitacions.

Llegendes

Llegendes

Un lloc de bruixes i de contraban , on encara viuen les dones sàvies que et poden curar el dolor d'un esquinç o portar-te l'amor amb una poció. Deixeu-vos portar pel món de les dones de Fum i Aigua....